Наукова діяльність кафедри технології органічних продуктів

Науковий напрямок кафедри «Теоретичні основи створення високоефективних ініціюючих і каталітичних систем та процесів селективних перетворень органічних сполук з метою одержання мономерів і полімерів». 

Наукові дослідження, що здійснюються на кафедрі значною мірою пов’язані із виробництвами хімічної та харчової промисловості, які працюють в Україні, та стосуються таких процесів:

  • дослідження процесів естерифікації та амінолізу моно- і дикарбонових кислот з метою отримання естрів та амідів карбонових кислот, які можуть бути використані як висококиплячі розчинники, напівпродукти для синтезу вищих жирних спиртів і поверхнево-активних речовин, пластифікатори для лакофарбових матеріалів і полімерів, інгібітори корозії тощо. Дослідження спрямовані на вдосконалення технології та пошук оптимальних умов процесу і каталізаторів, які дадуть змогу підвищити вихід цільового продукту, використовувати сировину низької якості, підвищити питому продуктивність реакційного вузла;
  • дослідження процесу отримання харчового етилового спирту із використанням концентрованих ферментних препаратів, які спрямовані на пошук оптимальних умов для стадії приготування спиртового сусла та збільшення виходу етилового спирту;
  • зелена хімія - розроблення технологій процесів окиснення з використанням екологічно безпечних окисників та розчинників на мікрогелевих каталізаторах у м’яких умовах;
  • альтернативна енергетика - розроблення технологій виробництва, зберігання та транспортування водню та біопалива.
Оновлено 1 день 13 годин тому