Зимова школа «Інженерія ПЗ – ти зможеш все, просто спробуй» кафедри програмного забезпечення завершила роботу

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки
Перший день занять у Зимовій школі

З 1 до 25 лютого 2023 року на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки відбувалася Зимова школа «Інженерія ПЗ – ти зможеш все, просто спробуй». Попри обставини війни подія проходила в очному форматі і викликала значну зацікавленість серед майбутніх абітурієнтів. Учасниками школи стали понад 40 учнів 9–11 класів міста Львова та Львівської області, а також учні з Рівного.

Наставниками Зимової школи були викладачі кафедри програмного забезпечення Тетяна Марусенкова, Ольга Терендій, Тетяна Коротєєва, Андрій Фоменко, Олександр Горечко, Оксана Грицай, Роман Шкраб, Іван Задорожний. Учасники відвідали заняття з «Основ програмування мовою С/С++», «Алгоритмів та структур даних», «Основ Web програмування», «Створення анімації», «Основ програмування вбудованих систем та Інтернет речей», «Створення ігор та віртуальної реальності». Більшість занять містили практичну складову, що особливо сподобалося учням.

Крім спілкування з викладачами, учасники школи мали змогу поспілкуватися зі студентами, що навчаються на І та IV курсі за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення». Студенти І курсу допомагали учням написати їхню першу програму мовою С, а також поділилися своїми враженнями про навчання на кафедрі програмного забезпечення. В рамках заняття «Створення ігор та віртуальної реальності» учасники взяли участь у конкурсі ідей створення власної гри. Свої проєкти подали 4 команди. А визначати переможців допомогли студенти IV курсу, які також дали цінні поради учасникам.

Після завершення Зимової школи «Інженерія ПЗ – ти зможеш все, просто спробуй» учасники отримали сертифікати й залишили гарні відгуки на сайті кафедри. Організатори Зимової школи дякують усім учасникам за їхню зацікавленість і активність та запрошують до участі в майбутніх заходах від кафедри програмного забезпечення.

Перший день занять у Зимовій школі Заняття з «Основ програмування вбудованих систем та Інтернет речей» Вручення учасникам Зимової школи сертифікатів завідувачем кафедри програмного забезпечення