Благими намірами вимощена дорога в пекло: звернення Колегії та профкому студентів і аспірантів Львівської політехніки

Колегія та профком студентів і аспірантів Львівської політехніки
обговорення будівництва нового студентського гуртожитку

21 вересня 2017 року у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося чергове засідання Колегії та профкому студентів і аспірантів. Серед питань порядку денного було обговорено питання побудови нового студентського гуртожитку на території студмістечка Львівської політехніки.

Було зазначено, що виникає загроза зриву початку будівництва, і, як наслідок, – стає непередбачуваною доля всього гуртожитку (будівництво відбувається за державні кошти, а це потребує дотримання графіку робіт, оскільки фінансування є поетапним).

Незрозумілими є побоювання мешканців сусіднього будинку щодо новобудови, тож у студентської спільноти Львівської політехніки виникає глибоке занепокоєння з приводу дотичності до цього питання низки громадських організацій, які, прикриваючись «благими намірами», черговий раз піаряться, використовуючи мешканців, що проживають поруч із ділянкою забудови.

Обговоривши цю проблему, органи студентського самоврядування та профспілки ухвалили таке.

  1. Розпочати інформаційну кампанію під гаслом «Де нам жити?» для привернення уваги громадськості до загостреної проблеми студентського житла у Львові загалом та Львівській політехніці зокрема і для захисту ініціативи побудови студентського гуртожитку, щоб вона не була похована, щойно народившись.
  2. Звернутися з відповідними листами до очільників міста й області задля забезпечення об’єктивного всестороннього (студенти – теж виборці), а головне – швидкого розв’язання цієї ситуації.
  3. Залишити за собою право на студентські акції.
     

22 вересня 2017 року

Колегія та профком студентів і аспірантів
Національного університету «Львівська політехніка»

обговорення будівництва нового студентського гуртожитку обговорення будівництва нового студентського гуртожитку обговорення будівництва нового студентського гуртожитку обговорення будівництва нового студентського гуртожитку