Зустріч з Оленою Павлюк: розкриття шляхів євроінтеграції

Яна Панчишин, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

У четвер, 29 лютого, у Львівській політехніці відбулася захоплива зустріч із керівницею Львівського бюро євроінтеграції Оленою Павлюк. Учасники події, серед яких студенти міжнародних відносин, а також представники Львівської міської ради, відкрили для себе світ успішних кейсів і цінностей, які об’єднують на шляху до європейської інтеграції.

Під час зустрічі пані Олена поінформувала про інноваційні ініціативи, зокрема про Lviv Open Lab, молодіжний простір для популяризації науки, технологій та STEAM-освіти. Також Олена Павлюк розповіла про напрями діяльності Львівського бюро євроінтеграції, зокрема про поточні проєкти, орієнтовані на інтеграцію Львова із середовищем Європейського Союзу.

– Ми є комунальним підприємством, яке цим займається. І ми, власне, хочемо стати тими, хто допомагатиме місцевому самоврядуванню, громадянам, міським радам, селищам просувати європейські цінності. Місія нашого бюро – інтегрувати Львів із середовищем ЄС. У 2023 році за участі нашого бюро відкрито Офіс міста Львова у Брюсселі, який має на меті синхронізувати інтеграційні процеси на міжнародному рівні, – розповіла Олена Павлюк.

Також пані Олена поділилася дивовижними досягненнями бюро, серед яких: третє місце в конкурсі «Європейська столиця інновацій», проведення Unbroken Emergency Summit, співпраця з ЮНІСЕФ щодо промоційних питань євроінтеграції у Львові, підписання меморандуму з Українською волонтерською службою щодо створення Національного волонтерського хабу у Львові та Unbroken Rehabilitation Ecosystem in Lviv, спонсорований різними країнами.

Захід виявився доброю нагодою для студентів і гостей поглибити свої знання та розуміння євроінтеграції, докладніше дізнатися про міжнародні цілі й цілі сталого розвитку.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці