Зустріч з Ігорем Юхновським на тему «Як ми творили Конституцію» в Науково-технічній бібліотеці Університету

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Ігор Юхновський

Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка», Львівський фотомузей, сайт «Фотографії Старого Львова» та Українське фотографічне товариство запрошують на зустріч з Ігорем Юхновським на тему «Як ми творили Конституцію».

«Ще в 96-му році я пропонував Кучмі проєкт Конституції з двопалатним парламентом. Кучма ним загорівся. Але ми прийняли таку Конституцію, на яку погоджувалася комуністична більшість, це була поступка різноманітним силам. Наприклад, ми мусили записати багато автономних прав Криму, бо нам не вистачало кількох голосів кримчан, щоб проголосувати документ у цілому».

Ігор Рафаїлович Юхновський (народився 1 вересня 1925 року, Княгинине, Рівненська область, Україна) – український фізик-теоретик. Доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, народний депутат України І–IV скликань, почесний громадянин Львова.

Зустріч відбудеться 1 липня 2022 року в приміщенні Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки (вул. Професорська, 1). Початок о 16:00.