Зміни до Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Міністерство освіти і науки України

Міністерство освіти і науки розміщує для ознайомлення Зміни до Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15 березня 2023 року № 277, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 518/39574.

Зазначені Зміни затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 06 червня 2023 року № 682 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України», зареєстровані в Міністерстві юстиції України 23 червня 2023 року за № 1041/40097.

Необхідно наголосити, що передусім Зміни спрямовані на підтримку певних категорій вступників, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України. Так, право на спеціальні умови участі в конкурсному відборі для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра отримали особи, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України; діти загиблих (померлих) осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України; особи, місце проживання яких зареєстровано (задекларовано) в населених пунктах, віднесених до території активних бойових дій станом на 01 липня 2023 року; деякі інші категорії вступників.

Звертаємо увагу, що наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, тому зазначені зміни подано у формі порівняльної таблиці.