«Зіркологія»: триває виставка живопису викладача Технологічного коледжу Володимира Батракова

Технологічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з виставки

У Домі Франка триває виставка живопису викладача Відокремленого структурного підрозділу «Технологічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», члена Національної спілки художників України Володимира Батракова.

Під час урочистого відкриття виставки «Зіркологія» митця привітали його колеги-художники, директор коледжу Іван Костюк, викладачі та студенти.

На виставці показано авторські роботи художника різних років, різного стилю, які «об’єднані пошуком глибин космосу уяви».

Володимир Батраков про проект «Зіркологія»:

«Потужний телескоп дає можливість побачити зоряного Лева, Ведмедицю, сузір’я Серця і Душі.

Мій проєкт також запрошує оглянути певні зоряні об’єкти, візуалізовані уявою і трансформовані у фарби на папері чи полотні.

На виставці представлено роботи різних років, навіть різного стилю – я іноді перескакую з одної орбіти на іншу, – але усі вони об’єднані пошуком глибин космосу уяви.

Сузір’я Серця і Душі заховані в океані підсвідомості, і не завжди вдається їх відчути і побачити внутрішнім поглядом третього ока.

У своїй творчості я намагаюся вловити імпульси, які спалахують у свідомості, як реакції на наше сьогодення, що вражає трагізмом і героїкою.

Це – як спалахи нових зірочок, мініпросвітлення, які часом згасають, але можуть розгорітися у новий Чумацький шлях творчих пошуків. Презентація позначає певну точку на цьому шляху.

До речі, цікаво спостерігати, як твори з 1990-х іноді дуже влучно віддзеркалюють нинішні реалії, адже у космосі немає часу. Він безмежний…».

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки