Студенти-журналісти Львівської політехніки взяли участь у семінарі з проблем професійної комунікації

Ольга Рак, доцент кафедри ЖЗМК Львівської політехніки
на семінарі з проблем комунікації

4 листопада студенти і магістри курсу журналістики Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом доцента кафедри журналістики та засобів масової комунікації О.Ю. Рак взяли участь у черговому міжвузівському курсантсько-студентському науково-практичному семінарі «Професійна комунікація: історія, мова, культура, право», що відбувся у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Робота семінару була побудована за п’ятьма основними напрямами:

  • феномен української ідентичності: історичний, культурний і правовий аспект;
  • комунікативне призначення мови у професійній сфері;
  • праксеологія – наука про діяльність: правовий, економічний та психологічний напрями;
  • мистецтво публічного виступу як важливий засіб професійної комунікації;
  • культура мовлення – показник загальної та професійної культури.

Теми були ґрунтовні та цікаві, що дає можливість молодим студентам та, у перспективі, майбутнім науковцям розвиватися в науковій сфері та досліджувати проблеми професійної діяльності. Доповідачів та слухачів було доволі багато з різних вишів, що демонструє активність студентів у науковій діяльності. Яскравими доповідачами були студенти Львівської політехніки: Ольга Романська (магістр) із темою «Мовна порівняльна характеристика української та французької преси (на прикладі видань «День» та «Le monde»)» та Анастасія Можаровська (бакалавр) із темою «Типові та нетипові мовні огріхи журналістів на українському телеканалі СТБ». Також підготували тези і взяли заочну участь інші магістри – Уляна Пекелей, Вікторія Панчук та Наталя Янішевська.

Кожен новий науковий крок – це крок до нових звершень. У подальшому результати студентських робіт будуть видані у студентсько-курсантському збірнику наукових тез.

на семінарі з проблем комунікації на семінарі з проблем комунікації на семінарі з проблем комунікації