Жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка» розпочинає свій шлях у Суперлізі

Кафедра фізичного виховання Львівської політехніки
Гравці гандбольної команди «Львівська політехніка»

Цими вихідними жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка» – триразові чемпіони Вищої ліги минулих сезонів – дебютуватиме в елітному дивізіоні. З 18 до 20 листопада в Ужгороді проходитиме перший тур жіночої гандбольної Суперліги сезону 2022–2023. Цьогоріч у чемпіонаті беруть участь 6 команд: «Галичанка» (Львів), «Карпати-ШВСМ» (Ужгород) і «Спартак-ШВСМ» (Київ) – тогорічні учасники Суперліги, та «Львівська політехніка», «БСФК» (Бровари) і «ДЮСШ-1-ХНУ» (Хмельницький), які минулі сезони змагались за нагороди Вищої ліги.

У зв’язку з воєнним станом тривалість та формат чемпіонату змінено: команди поділені на дві групи за регіональним принципом та проведуть всього 6 з’їзних турів. Команди групи А («Галичанка», «Карпати-ШВСМ» та «Львівська політехніка») 2-й, 4-й та 6-й тури гратимуть із командами групи Б («Спартак-ШВСМ», «БСФК», «ДЮСШ-1-ХНУ»), а 1-й, 3-й та 5-й тури – з суперниками своєї групи. Відповідно до набраних у цих іграх очок буде визначено підсумкові місця в чемпіонаті.

В суботу, 19 листопада, о 15:00 на вихованок Віталія Надича очікує гра проти восьмиразових чемпіонок Суперліги – «Галичанки», а у неділю, 20 листопада, о 17:30 – проти ужгородських «Карпат-ШВСМ».

З метою безпеки матчі пройдуть без глядачів, а також можливі зміни в розкладі. Трансляцію заплановано на Youtube-каналі Федерації гандболу України.

Гравці гандбольної команди «Львівська політехніка» Гравці гандбольної команди «Львівська політехніка» Гравці гандбольної команди «Львівська політехніка»