Жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка» розпочинає боротьбу за Кубок України

Спортивний клуб Львівської політехніки
Жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка»

11–12 березня в Рівному та Ужгороді відбудуться матчі І етапу жіночого Кубка України з гандболу. У змаганнях візьме участь і жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка». Жереб звів львів’янок із командою «Дніпро-ДЮСШ 1» з міста Кам’янське.

Команда Віталія Надича та Василя Козара цьогоріч виступає в елітному дивізіоні українського чемпіонату – Суперлізі, де серед шести команд-учасниць за підсумками п’яти ігор посідає четверту сходинку турнірної таблиці. Наші суперниці зараз перебувають на другому щаблі другого за важливістю українського чемпіонату. Через обмеження воєнного стану обидва матчі команди проведуть на майданчику рівненської ДЮСШ № 4 без глядачів. Час проведення змагань та посилання на онлайн-трансляції буде опубліковано незабаром на офіційних сторінках Федерації гандболу України.

З часу свого заснування у 2019-му році «Львівська політехніка» щорічно бере участь у розіграші Кубка України. У сезонах 2019–2020 та 2020–2021 у ¼ фіналу жереб зводив львів’янок з командою «Реал» з міста Миколаїв. Тоді вищолігова «Львівська політехніка» двічі пропускала у «фінал чотирьох» тодішніх «срібних» призерок Суперліги.

Цьогоріч заяви на участь у турнірі подало 11 команд. Шляхом жеребкування було складено 5 пар, в яких команда Суперліги змагатиметься з командою Вищої ліги за вихід до ¼ фіналу турніру. На цьому етапі до переможців двоматчевих протистоянь І етапу приєднаються чинні володарки Кубка України – гандболістки львівської «Галичанки». На цій стадії команди за допомогою жеребкування будуть поділені на дві групи по три команди. Всередині кожної групи пройде турнір в одне коло в одному місті.

Дати й місце проведення матчів ¼ фіналу буде визначено згодом. Команди, що посядуть І та ІІ місця у своїх групах, потрапляють до «фіналу чотирьох». Переможці у своїх парах у другий день змагань проводять матч за Кубок України, а команди, що зазнали поразки, – матч за третє місце.