Жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка» – бронзова призерка української Суперліги

Кафедра фізичного виховання Львівської політехніки
Жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка»

Цього сезону об’єднана команда Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського фахового коледжу спорту – триразові чемпіони Вищої ліги минулих років – дебютувала в елітному дивізіоні.

У зв’язку з воєнним станом тривалість та формат чемпіонатів сезону 2022–2023 було змінено: 6 команд Суперліги були поділені на дві групи за регіональним принципом та провели всього 6 з’їздних турів. Групу А складали львівська «Галичанка», ужгородські «Карпати-ШВСМ» та «Львівська політехніка – ЛФКС», групу Б, – київський «Спартак-ШВСМ», хмельницька «ДЮСШ-1-ХНУ» та «КОСФК» (Бровари). Три тури команди грали із суперницями своєї групи, три – із сусідньої.

На фінальний тур Суперліги в Ужгород команда Віталія Надича та Василя Козара вирушала, посідаючи четверту сходинку турнірної таблиці й маючи у своєму активі 5 перемог та 7 поразок, і на одне очко відставала від основних конкуренток за «бронзу» чемпіонату – команди Київського обласного спортивного фахового коледжу. У двох попередніх зустрічах ці команди обмінялись перемогами, тому для кожної з них результат очного протистояння у 6-му турі міг стати вирішальним у можливості здобути нагороди дебютного сезону Суперліги.

Перемігши «КОСФК» з рахунком 42:26 та «ДЮСШ-1-ХНУ» – 23:35, львів’янки закріпились на третій сходинці турнірної таблиці. У третій день змагань, 13 травня, напружений матч проти «Спартака» завершився з рахунком 22:22.

Семеро гравчинь команди є студентками Національного університету «Львівська політехніка»:

  • голкіперка Анна Халупа (IV курс), права півсередня Вікторія Коваль (І курс) та ліва крайня Олена Гнелицька (ІІ курс) – Інституту права, психології та інноваційної освіти;
  • розігруюча Єлизавета Коваль (І курс) та голкіперка Тетяна Миколюк (ІІІ курс) – Інституту економіки і менеджменту;
  • права півсередня Вероніка Щерба (ІІ курс) – Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола;
  • права півсередня Зоряна Дуда (ІІ курс) – Інституту будівництва та інженерних систем.

Головний тренер команди Віталій Надич поділився враженнями від дебютного для його команди сезону в Суперлізі:

– Всі поставлені на сезон завдання ми виконали, по ходу сезону команда додавала. У групі Б в цьому сезоні зміцніли команди з Києва та Хмельницького, в команди «КОСФК» загалом відчувається падіння рівня.

Цьогоріч «Львівська політехніка» у розіграші Кубка України пробилась до «фіналу чотирьох», який пройде 28–29 травня також в Ужгороді. З ким з трьох суперників («ДЮСШ-1-ХНУ», «Карпати-ШВСМ» чи «Галичанка»), гратимемо в півфіналі, ще не знаємо – це вирішиться напередодні шляхом жеребкування.


Світлини – Сергій Цукіло, прес-секретар Федерації гандболу України

Призери жіночої гандбольної Суперліги 2022-2023, зліва направо — «Львівська політехніка-ЛФКС», «Галичанка», «Карпати-ШВСМ» Підсумкова турнірна таблиця жіночої гандбольної Суперліги сезону 2022-2023 Жіноча гандбольна команда «Львівська політехніка»