Завідувачка кафедри соціології та соціальної роботи Лілія Клос завершила міжнародне наукове стажування в Канаді

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Візит до професора М. ЄллоуБірда

Завідувачка кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки доцент Лілія Клос завершила міжнародне наукове стажування в Манітобському університеті (м. Вінніпег, Канада).

Стажування проходило за програмою «Науковці в ситуації ризику» (Scholars at Risk, SAR) як візит-науковця (Visiting Scholar). Основними місцями стажування були Центр українсько-канадських студій (Centre for Ukrainian Canadian Studies), розташований у Колегіумі Святого Андрія, і факультет соціальної роботи Манітобського університету.

У процесі наукового стажування в університеті було виконано:

  • дослідження досвіду допомоги Канадського уряду та уряду провінції Манітоба українським біженцям, які шукають притулку від війни, включно з вивченням питання найкращих/найдоцільніших ресурсів для цих людей;
  • спільну роботу з членами факультету соціальної роботи над укладанням робочої програми навчальної дисципліни для студентів соціальної роботи з питань кроскультурної взаємодії (допомоги) людям, які є біженцями внаслідок різного роду травмівних подій, таких як екологічні катастрофи, війна, кліматичні зміни тощо;
  • дослідження питань сприяння збереженню здоров’я, зокрема психічного здоров’я населення, пошуку і надання ресурсів (зовнішніх та внутрішніх).

Дякуємо нашим давнім друзям та партнерам з Манітоби за можливість професійно зростати і розвиватися!

Фото зі стажування в Канаді Візит до професора М. ЄллоуБірда
Приєднані файли