Завідувачка кафедри РМР взяла участь у роботі ІХ Європейського конгресу місцевого самоврядування в Польщі

Кафедра регіонального та місцевого розвитку Львівської політехніки
Фото з конгресу

4–5 березня 2024 року в Міколайках (Підляське воєводство, Республіка Польща) у роботі ІХ Європейського конгресу місцевого самоврядування взяла участь завідувачка кафедри регіонального та місцевого розвитку Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки, депутатка Волинської обласної ради професорка Ористлава Сидорчук. Тема цьогорічної події – «Майбутнє ідеї децентралізації».

У конгресі взяли участь понад 2500 учасників з різних країн. Серед запрошених гостей – експрем’єр-міністр Польщі Лешек Міллер, віце-маршалек Сейму Кшиштоф Босак, президенти міст Вроцлава, Білостоку, Перемишля, Ольштина, Гданська та багатьох інших. Участь у Конгресі взяли також представники українського місцевого самоврядування.

Організатори запропонували цього року 16 тематик: економіка та фінанси, безпека, зелена енергія, суспільство, інвестиції, інновації. Проведено понад 200 дискусій, частина з них були присвячені Україні, зокрема дискусійна панель «Органи місцевого самоврядування в процесі трансформації України».

Обговорення конгресу охоплювали проблеми сучасного містобудування, механізми розвитку міст і регіонів, фінансування інвестиційних проєктів, управління містом, захист навколишнього середовища, політику у сфері охорони здоров’я та діяльність органів місцевого самоврядування в сучасних реаліях.

Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу