Завідувачка кафедри ПМВ перемогла у міжнародному конкурсі на здобуття нагороди імені Івана Виговського

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Галина Луцишин

Завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка Галина Луцишин стала переможцем Міжнародного конкурсу Центру східноєвропейських студій Варшавського університету на здобуття нагороди імені Івана Виговського під патронатом Президента Республіки Польща на 2022–2023 навчальний рік.

Нагорода імені Івана Виговського має на меті відзначення заслуг громадян України в розвитку науки, культури та громадського життя, у формуванні й розвитку громадянського суспільства в Україні та будівництві демократичної проєвропейської України. Важлива умова участі – безпосередній внесок апліканта у розвиток українсько-польської співпраці у сфері громадянського суспільства.

Галина Луцишин провадитиме наукове дослідження у двох університетах Польщі – Ягеллонському університеті у Кракові та Вармінсько-Мазурському університеті в Ольштині. Куратором стажування є доктор політичних наук, професорка Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині Тереза Астрамович-Лейк.

Важливо, що на кафедрі політології та міжнародних відносин уже кілька викладачів отримували нагороду імені Івана Виговського. Зокрема, це професорка Ярина Турчин, доцентки Леся Дорош та Ольга Івасечко, асистент Мар’ян Лопата.

Нагорода імені Івана Виговського заснована в 2014 році Центром досліджень Східної Європи Варшавського університету та впливовою громадською фундацією «Колегіум Європи Східної», її також підтримує та фінансує 21 польський університет. Нагородою відзначають досягнення українських громадян у розвитку науки, культури і суспільного життя, дослідженні історичних, сучасних і формуванні майбутніх зв’язків України з Польщею та Європою. Ця нагорода дає змогу науковцеві здійснювати дослідження, розвивати наукову співпрацю, знайомитись із досвідом провідних університетів Польщі.