Завідувач кафедри СКІД Львівської політехніки професор Андрій Пелещишин був гостем телеканалу 4studio

Кафедра СКІД Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

19 червня завідувач кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» професор Андрій Пелещишин був гостем телеканалу 4studio.

Відбулася цікава розмова на дуже широкий перелік тем. Тут і соціальні мережі, й особливості навчання на кафедрі СКІД, і проблеми захисту інформаційного простору, міркування про перспективи ІТ-галузі в Україні, гуманітарна ІТ-освіта та багато іншого... Зокрема, йшлося про таке.

  • «Інформаційна протидія може бути багатостороння. Треба мати бажання перемогти. Досить героїчно програвати війни...»
  • «Соціальні мережі все глибше заходять у наш світ, паралельно розвивається інтернет речей, мережа захоплює людей – і треба думати, як із нею жити»
  • «Про заборону 1С: ми б мали створити умови для розвитку економіки за новою системою, а не в радянському форматі бухгалтерського обліку. Бо зараз інвестори вимушені вести два бухгалтерські обліки. Варто перейти на нові світові стандарти обліку і звітності. Це був би мотиватор переходу на інші програмні продукти, а наші фахівці ІТ отримали б новий ринок для роботи в цьому напрямі»
4studio – інтернет-телеканал для тих, хто цікавиться політикою, економікою, культурою, перспективами розвитку України і, зокрема, Львівщини.

Ще раніше професор Андрій Пелещишин двічі був гостем Львівського телебачення.