На «Осені Політехніки» перемогла «Збірна університету Франка»: завершився студентський фестиваль КВК

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
фінал студентського КВК «Осінь Політехніки»

16 листопада, з нагоди Дня студента, відбувся фінал студентського КВК «Осінь Політехніки», переможцем якого стала команда Інституту енергетики та систем керування – «Збірна університету Франка».

За перемогу у фіналі боролися ще три команди: «Від сталого розвитку» (ІСТР), яка посіла друге місце, «Команда А» (ІХХТ), що стала бронзовим призером та «Львівські+1» (ІКТА). Учасники достойно змагалися, тож інтрига щодо переможців зберігалася до кінця конкурсу, у часі оголошення результатів, на обличчях політехніків читалося хвилювання.

У першому півфіналі прозвучав жарт на тему «Уявіть, якби «Осінь Політехніки» виграла «Збірна університету Франка», а, менше, ніж за місяць, він став реальністю. Над перемогою команди працювали: студенти п’ятого курсу ІЕСК – Юрій Бойко та Іван Остащук, четвертокурсники ІКТА – Микола Панчук та Влад Ярмолюк, а також Назар Фурманик і Тимур Берлим, які навчаються на шостому курсі ІАПО та третьому курсі ІНПП відповідно. Хлопці кажуть, що об’єднали їх однакове почуття гумору й спільні інтереси. Шлях до перемоги – тернистий, і для «Збірної університету Франка» вона була надзвичайно довгоочікуваною, адже її учасники брали участь у конкурсі вже вп’яте, змінюючи склад (від першого складу залишилися лише Юрій та Іван) та назву команди, і нарешті досягли своєї мети.

Фінал «Осені» відбувався в чотири етапи: «Візитка», «Розминка», «Капітанський конкурс», на якому очільники команд повинні були уявити себе на посаді ректора Львівської політехніки і презентувати програму своєї діяльності, а також «Домашнє завдання з другом», де кожна команда готувала виступ про певну країну із відомою у КВК-колах людиною.

Цьогоріч нагородили не лише переможців: редакторська комісія та організатори конкурсу вирішили запровадити нововведення – вручення іменного кубка на пам’ять про «Осінь Політехніки», який першим отримав студент ІКТА та член команди «Львівські+1» Іван Драган.

Також із нагоди Дня студента в перерві між конкурсами відбулося нагородження шістьох політехніків, які впродовж 16 листопада, за рішенням користувачів соцмереж, зробили найкреативніші світлини у фотозонах, які встановили спеціально до свята.

Потішило у фіналі й те, що команди дослухалися до рекомендацій журі й більше не жартували на заїжджену тему «університет Франка» – цього разу список тем-лідерів очолили: «гуртожиток», зокрема жарти про те, як складно буває туди потрапити ввечері, «церква й релігія», «Політехніка».

фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки» фінал студентського КВК «Осінь Політехніки»