Завершився організований політехніками Національний тренінговий курс з освіти в галузі прав людини

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Герб Львівської політехніки

З 23 до 29 листопада 2015 року на Львівщині відбувався Національний тренінговий курс з освіти в галузі прав людини «Роль органів студентського самоврядування у захисті прав людини».

Захід, який спільно організували та провели Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний студентський союз», Колегія студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Молодіжного департаменту Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України, зібрав разом 35 лідерів органів студентського самоврядування, представників молодіжних громадських організацій, а також зацікавлених спеціалістів у освіті в галузі прав людини.

Упродовж тижня молоді активісти з більшості регіонів України щодня поглиблювали свої знання із загальних засад демократичного громадянства і прав людини, а також разом із сертифікованими тренерами Ради Європи Андрієм Донцем та Христиною Чушак освоювали посібник з освіти в галузі прав людини за участі молоді «Компас». Учасники тренінгу мали можливість подискутувати щодо засад філософії прав людини із засновником Української Гельсинської групи Мирославом Мариновичем, вивчити основні дефініції та термінологічні поняття прав людини із юристом та адвокатом Ростиславом Стасівим. Голова наглядової ради Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович розповів учасникам про еволюцію законодавства у сфері вищої освіти та можливості, які надає чинне законодавство органам студентського самоврядування для захисту прав студентів.

Наприкінці заходу учасники спланували подальшу спільну діяльність та написали ряд проектів щодо захисту прав людини загалом та студентів зокрема. Традиційно всім, хто успішно пройшов курс, було вручено сертифікати про закінчення Національного тренінгового курсу з освіти в галузі прав людини.