Завершився маршрутний етап навчальної практики «Екскурсійна» для другокурсників спеціальності «Туризм»

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото із практики «Екскурсійна»

Завершився маршрутний етап навчальної практики «Екскурсійна», який проходив з 15 до 18 лютого 2022 року у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій і Тернопільській областях. За чотири дні студенти ІІ курсу спеціальності 242 «Туризм» подолали відстань в 734 км і відвідали найцікавіші та найбільш екскурсійно привабливі туристичні обєкти за маршрутом: Львів – Рогатин – Крилос – Коломия – Чернівці – Хотин – Кам’янець-Подільський – Кривче – Теребовля – Тернопіль – Львів.

У перший день практики студенти взяли участь в екскурсії в церкві Святого Духа в м. Рогатині, яка занесена до списку світової спадщини ЮНЕСКО; відвідали музей історії давнього Галича і Галичину могилу в с. Крилос, музей Писанки і музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття в м. Коломия. На завершення дня відбулася вечірня екскурсія містом Чернівцями.

На другий день взяли участь в тематичній екскурсії по території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (колишній комплекс будівель резиденції православних митрополитів Буковини і Далмації, 1864–1882 рр.), який включений у світову спадщину ЮНЕСКО); відвідали Хотинську фортецю, після чого були цікаві екскурсії в Кам’янець-Подільській фортеці та по Старому місту.

На третій день студенти відвідали печеру Кришталеву в с. Кривче; в м. Теребовлі піднялися на оглядовий майданчик вежі ратуші, звідки відкривається неймовірний краєвид на місто й видно найцікавіші його архітектурні пам’ятки, серед яких і Теребовлянський замок, відвідали Туристично-інформаційний центр м. Теребовля, взяли участь в екскурсії в Теребовлянський музей-майстерню, яка включала дегустацію трав’яного чаю і меду із пасіки на Теребовлянщині.

В останній день польового етапу практики відбулася оглядова екскурсія по м. Тернополю.

Відвідані за час практики туристичні об’єкти є різнопланові, що дає змогу студентам оцінити роботу екскурсоводів на різних об’єктах, а також побачити, чим відрізняються екскурсії на історичних, природних, археологічних та архітектурних пам’ятках. Студенти поглибили свої знання з екскурсійної справи, побачили цікаві куточки рідного краю та отримали незабутні враження.

Керівники практики – викладачі кафедри туризму: старший викладач Юрій Римар та асистент Василь Костючко.

Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна» Фото із практики «Екскурсійна»