Стінгазети до роковин генія: завершився конкурс стіннівок до 160-річчя від дня народження Івана Франка

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
конкурс стіннівок до 160-річчя Івана Франка

Минулого тижня завершився конкурс стінгазет, присвячених 160-річчю від дня народження письменника, публіциста, науковця, громадського діяча Івана Франка.

На жаль, лише в п’яти інститутах Політехніки студенти спільно із просвітянами підготували стіннівки. І зробили це дуже старанно, намагаючись охопити різні сфери життя Франка.

Найактивніше до конкурсу долучилася молодь ІБІД. Під керівництвом голови осередку Товариства «Просвіта» ІБІД, доцента кафедри будівництва конструкцій і мостів Богдана Білінського студенти підготували аж сім робіт на тему «Франко – революціонер».

Чимало зусиль доклала до створення стінгазет інженер кафедри фотограмметрії та геоінформатики ІГДГ, активна просвітянка Тетяна Романишин. Одну газету присвятили життю та діяльності письменника, а другу – нещодавній спільній поїздці політехніків у Криворівню.

Свою лепту в пам’ять про великого українця внесли й студенти кафедри менеджменту персоналу та адміністрування ІНЕМ та молодь ІХХТ.

Працівники та студенти кафедри української мови ІГСН ще від травня розмістили свою стінгазету «Іван Франко: як много важить слово», де можна дізнатися чимало цікавого про постать Івана Франка, суспільно-політичну діяльність, співпрацю з іншими діячами.

Отож, за підсумками, переможцями конкурсу стінгазет стали роботи (на світлинах) активістів ІБІД, друге місце посіли газети ІГДГ, а третє – ІГСН. Всі вони отримають невеликі призові премії від Товариства «Просвіта» Львівської політехніки.

конкурс стіннівок до 160-річчя Івана Франка конкурс стіннівок до 160-річчя Івана Франка конкурс стіннівок до 160-річчя Івана Франка конкурс стіннівок до 160-річчя Івана Франка