Заступник голови правління АТ АКБ «Львів» прочитав гостьову лекцію для студентів ІППТ

Кафедра фінансів, обліку та аналізу Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

14 листопада 2022 року кафедра фінансів, обліку і аналізу Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки запросила для онлайн-зустрічі зі студентами досвідченого банкіра.

Гостьову лекцій для студентів прочитав Віктор Хімяк – заступник голови правління АТ АКБ «Львів», який працює в банківському секторі з 1996 року.

Інститут підприємництва та перспективних технологій має з банком «Львів» договір про співпрацю. Кафедра фінансів, обліку і аналізу вже кілька років організовує для своїх студентів екскурсії та практичні заняття у приміщенні головного офісу цього банку. Представники установи читають лекції для студентів, у ній діє Школа банкірів, де навчались і студенти-фінансисти ІППТ.

Тема лекції Віктора Хімяка – «Особливості організації діяльності банку в умовах війни» – зумовила значний інтерес серед студентів, яких до відеоконференції приєдналось більше 75 осіб.

Програма зустрічі заступника голови правління АТ АКБ «Львів» зі студентами містила такі питання:

  • залучення та онлайн-обслуговування клієнтів – фізичних та юридичних осіб;
  • залучення фінансових ресурсів (депозити, кредити інших банків, рефінансування НБУ);
  • розміщення залучених ресурсів (кредити фізичним та юридичним особам);
  • забезпечення ліквідності та прибуткової діяльності;
  • збільшення регулятивного капіталу банку.

Досвідчений банкір Віктор Хімяк відповів на запитання студентів та викладачів і запропонував провести наступну зустріч на практичних заняттях в аудиторії Інституту. Про дату буде повідомлено додатково.

Активними учасниками підготовки та проведення гостьової лекції були науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку і аналізу – професори Ігор Алєксєєв і Марія Лапішко, доценти Ореста Щербан та Ірина Фаринович.

Захід відбувся з ініціативи Лева Кльоби – доцента кафедри ФОА.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Фото з відвідин АКБ «Львів» Фото з відвідин АКБ «Львів» Фото з відвідин АКБ «Львів» Фото з відвідин АКБ «Львів» Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Фото з відвідин АКБ «Львів»