Засідання оргкомітету: до відзначення 200-річчя Львівської політехніки залишилося не так багато часу

Борис Козловський, ПРЕС-СЛУЖБА ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ
урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя Національного університету

Це вже твердо вирішено: урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя Національного університету відбудеться 9 грудня 2016 року о 15-тій годині у Львівському оперному театрі. Про це повідомив голова оргкомітету ректор університету професор Юрій Бобало. На цю урочистіть буде запрошено чимало з Львівщини, а й з Києва, інших міст країни, наших зарубіжних колег, зокрема з Польщі і Німеччини.

Юрій Ярославович продемонстрував проект  великого банера з логотипом університету, який буде розміщено на фасаді головного корпусу. На цьому банері планується розмістити фрагменти тексту декрету цісаря Франца І від 7 березня 1816 року про створення у Львові Цісарсько-королівської Реальної школи. Про концепцію цього банера доповідав директор Інституту архітектури професор Богдан Черкес. На засіданні оргкомітету розгорнулася дискусія щодо розміщення на банері оновленого герба університету чи малюнка або фотографії головного корпусу університету. До речі, є фото зроблене з безпілотника, на якому разом з  головним копусом продивляється і собор святого Юра.

Голова оргкомітету Юрій Бобало зачитав перелік основних заходів до 200-річчя університету. Юрій Ярославович зауважив, що намічено так багато, що відзначення ювілею триватиме і 2017 року.

Протягом підготовчого періоду намічено впорядкувати могили ректорів, найвідоміших вчених Політехніки на Личаківському цвинтарі, видати ряд книг  про історію і сьогодення університету, встановити нагрудну медаль «За заслуги  перед Львівською політехнікою»,  презентувати Великий Герб Національного університету «Львівська політехніка». Серед заходів до ювілею - проведення Міжнародної наукової конференції «Зародження та розвиток Львівської політехніки» і проведення подібних конференцій в усіх навчально-наукових інститутах з акцентом на провідні наукові школи. Планується провести серед студентів вікторину «Чи знаєш ти історію Львівської політехніки?», фотоконкурс «Моя політехніка» тощо.

Юрій Бобало зазначив, що за кожним із пунктів заходів зпкріплені відповідальні особи. Часу залищається обмаль. Юрій Ярославович попросив членів оргкомітету і в час відпустки подумати над тим, як краще, змістовніше  відзначити  200-річний ювілей Львівської політехніки.

урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя Національного університету урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя Національного університету урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя Національного університету урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя Національного університету