Зарплати українських ІТ-розробників: скільки одержують студенти і випускники Львівської політехніки взимку 2021 року

За матеріалами сайту DOU
Графік росту зарплат українських ІТ-розробників

У грудні редакція спільноти програмістів DOU провела чергове анонімне зарплатне опитування, у якому взяли участь 10 280 ІТ-спеціалістів. У першій статті зимового циклу розглянуто зарплати розробників. Їх в опитуванні 5359: Software Engineers, Tech/TeamLeads і System Architects.

Серед опитаних розробників найбільша частка Software Engineers (39%). Частка жінок серед Software Engineers не змінилася і тримається на рівні 8%. Щодо географії, то частка Києва зменшилася з 44% влітку до 41% зараз. Далі йдуть Львів (15%) і Харків (14%). Цікаво, що станом на грудень 2020-го 84% розробників повністю або частково працюють віддалено.

Медіанна зарплата розробника в Україні становить $2500 на місяць (після оподаткування), згідно з даними зимового опитування. Це на $200 більше, ніж в опитуванні за червень.

Топ-3 міст за найвищими медіанними зарплатами серед розробників: Київ – $3000, Львів – $2680, Харків – $2400.

Серед випускників вишів найвищі зарплати у тих, хто закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – $3400. Випускники Національного університету «Львівська політехніка» з $2750 посідають восьме місце.

Щодо студентів, то найвищі зарплати у тих, хто вчиться у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара – $1300. Представники Львівської політехніки одержують $720.

Згідно з результатами опитування, 46% розробників володіють англійською на рівні Upper-Intermediate та Advanced. Менш ніж 15% розробників знають англійську на рівні Pre-Intermediate та Elementary.

Докладніше – на сайті спільноти програмістів DOU.