Зарплати українських ІТ-розробників на літо 2020 року: скільки заробляють випускники та студенти Львівської політехніки

За матеріалами сайту DOU
зарплати українських розробників літо ’20

У червні спільнота програмістів DOU провела чергове анонімне зарплатне опитування, в якому взяли участь 12 419 ІТ-спеціалістів. Зарплатні звіти, як завжди, публікують у трьох частинах: зарплати тестувальників, зарплати розробників та зарплати інших технічних і нетехнічних спеціалістів.

Тут розглянуто розробників, їх в опитуванні – 6448 (Software Engineers, Tech/Team Leads і System Architects).

Усі зарплати вказано в доларах США (за курсом міжбанку), чистими (після сплати податків). Для оцінювання зарплат у вибірках використано медіану.

Середня зарплата

Середня зарплата розробника в Україні становить $2300 на місяць (після оподаткування), згідно з даними опитування за червень 2020 року. Значного зростання порівняно з груднем 2019-го не відбулося.

За містами

Найвища середня зарплата за всіма посадами та спеціалізаціями у Києві ($2800), Львові ($2400) та Ужгороді ($2400).

За вишами

Як і за результатами попереднього опитування, найвищі середні зарплати серед випускників Донецького національного технічного університету ($3000), Одеського національного університету імені І.І. Мечникова ($3000), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» ($2905) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка ($2850). Випускники Національного університету «Львівська політехніка» одержують в середньому $2475.

Щодо студентів, то найбільше отримують ті, хто навчається в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича ($1000), Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» ($980) та Київському національному університеті імені Тараса Шевченка ($975). Середня зарплата студентів Національного університету «Львівська політехніка» становить $810.

статистика