Запрацював освітній портал «Крок до України» від Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою

МІОК Львівської політехніки
освітній портал «Крок до України»

Нарешті після довгих тижнів і місяців невпинної праці, після численних обговорень у колі фахівців, круглих столів, конференцій запрацював освітній портал для вивчення української мови як іноземної «Крок до України». Сайт створений для усіх – молодших і старших, представників української діаспори та іноземців, словом для усіх, хто бажає вивчати українську мову за допомогою найсучасніших засобів.

Портал працює у рамках однойменного проекту МІОКу «Крок до України». Мета порталу – забезпечити процес навчання української мови як іноземної сучасними інтерактивними матеріалами, призначеними для самостійної роботи та доступними в онлайн-режимі, а також цікавими методичними розробками для викладачів УМІ.

У рубриках сайту передбачено поділ інформації на матеріали для вчителів, студентів та для дітей. Студентами вважаємо усіх, хто вивчає українську мову як іноземну, без вікових обмежень, а рубрику для дітей відокремлюємо, оскільки ці матеріали потребують інших методичних підходів.

Сайт містить навчальні інтерактивні курси, які доповнюють підручники з УМІ, видані в рамках проекту «Крок до України», відео- та аудіоматеріали, тестування для визначення рівня володіння мовою, додаткові матеріали у рубриках «етномайстерня», «навчальні екскурсії», «ігри», «методичні розробки для проведення занять».

Запрошуємо вчителів, викладачів і всіх, хто вивчає українську мову як іноземну в Україні і за кордоном, до знайомства з нашим новим сайтом. Сподіваємося, він буде для вас корисним і зробить вивчення та викладання української мови ще більш приємним і цікавим.

Бажаємо успіхів і запрошуємо до співпраці! Сайт працює в бета-режимі, тому будемо вдячні за всі поради і зауваження.