Заплановано підписання Меморандуму про співробітництво між Нотаріальною палатою України та Львівською політехнікою

Кафедра теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права
Ілюстрація до підписання Меморандуму про співробітництво

На базі Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» «Львівська політехніка» між кафедрою теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права і кафедрою цивільного права та процесу, з одного боку, і Нотаріальною палатою України, з іншого, на 10 грудня 2020 року заплановано підписання Меморандуму про співробітництво.

Працівники кафедр будуть залучені як консультанти й експерти у розроблення нормативних документів, аналіз, оцінку чинного законодавства, практичні рекомендації щодо діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Метою співпраці стане обмін інформацією у сфері правозахисної, наукової, освітньої діяльності, проведення спільних заходів.

Вже традиційно впродовж двох років фахівці кафедри теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права надають висновки і проводять науково-правові експертизи для Конституційного Суду України та Нотаріальної палати України. Очолює кафедру професор Віталій Ковальчук, який є членом Науково-консультативної ради Конституційного Суду України. Завідувач кафедри цивільного права та процесу, професор Ірина Личенко, є членом Експертної ради Міністерства освіти і науки України з оцінювання проєктів молодих учених.