Інтеграція практики у навчальний процес: заняття для логістів Університету відбулось у Центрі керування рухом

Кафедра маркетингу і логістики Львівської політехніки
на екскурсії у Центрі керування рухом міста Львова

27 вересня 2017 року в рамках вивчення дисципліни «Логістика міста» старший викладач кафедри маркетингу і логістики Національного університету «Львівська політехніка» к.е.н. Наталія Маргіта разом із магістрами-логістами побувала на екскурсії у Центрі керування рухом міста Львова. Екскурсію провів Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор».

Основна функція центру – робота зі світлофорами. Центр відповідає за 150 світлофорів у місті, 29 із яких – адаптивні («розумні»). Такі світлофори за допомогою відеодетекторів підлаштовують тривалість дозвільних сигналів під транспортні потоки. Окрім того, вони забезпечують пріоритетний рух трамваїв на маршрутах № 2 та № 6 (під час наближення трамвая до перехрестя для нього вмикається зелений сигнал). Також на цих перехрестях є система відеонагляду, що є інструментом для оператора, який відстежує утворення заторів, ДТП та інші події й повідомляє про них диспетчерів громадського транспорту. Працівники Центру стежать за роботою «розумних» світлофорів на всіх 29 регульованих перехрестях.

Також Центр займається диспетчеризацією громадського транспорту. Працівники спостерігають за тим, як їздять маршрутки, трамваї і тролейбуси Львова. Щодня тут формують звіт про роботу перевізників: кількість машин на маршрутах, дотримання графіку руху тощо. Фахівці Центру також стежать за роботою електронних табло, на яких львів’яни можуть бачити прогнозований час прибуття трамвая на конкретну зупинку.

Студенти змогли на власні очі побачити систему керування рухом міста, що є однією з важливих тем у процесі вивчення дисципліни «Логістика міста».

на екскурсії у Центрі керування рухом міста Львова на екскурсії у Центрі керування рухом міста Львова на екскурсії у Центрі керування рухом міста Львова