До Дня святого Миколая вісім освітніх закладів міста отримають книги брайлем, надруковані у Львівській політехніці

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Герб Львівської політехніки

16 грудня 2016 року Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» передасть публічним бібліотекам і спеціальним школам-інтернатам міста твори Івана Франка, надруковані рельєфно-крапковим шрифтом. «Грицеву шкільну науку», «Сойчине крило» (3 частини) та «Коли ще звірі говорили» (4 частини) отримають вісім освітніх закладів.

– Приємно зауважити, що книги для незрячих читачів потраплять не лише в спеціальні бібліотеки та навчальні заклади для осіб з вадами зору, але й у звичайні бібліотеки. У такий спосіб організація на практиці втілює принцип рівних можливостей, реалізовуючи ратифіковану Україною «Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю». Усі твори друкувались шрифтом Брайля у Ресурсному центрі освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка». Впродовж 2016 року Ресурсний центр Львівської політехніки надрукував 22 твори рельєфно-крапковим шрифтом для незрячих дітей різного віку, при тому, що протягом усього періоду Незалежності в Україні надруковано близько 300 літературних творів для незрячих читачів, – розповідає керівник Центру Оксана Потимко.

Передавання книг відбудеться в Ресурсному центрі освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Митрополита Андрея, 3, кімн. 39). До участі запрошені представники бібліотек, спеціальних шкіл-інтернатів, навчально-реабілітаційних центрів, громадських організацій. Початок о 12:00.