Заходи проєкту «Дні Політехніки в школі» відбулися в ліцеї № 5 імені Кокорудзів Львівської міської ради

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з профорієнтаційного заходу

Гаслом ліцею № 5 імені Іванни та Іллі Кокорудзів Львівської міської ради є слова: «Щоб досягти успіху, потрібна воля до змін, трансформації, прогресу, знання способів досягнення мети». Допомогти учням у цьому вирішив колектив проєкту «Дні Політехніки в школі», який із 12 до 16 лютого 2024 року провів у ліцеї цикл занять, покликаних стимулювати бажання до продовження навчання після отримання повної середньої освіти у закладах вищої освіти. Зокрема – й у Національному університеті «Львівська політехніка».

Учні прослухали уроки з математики, мистецтва, дипломатичного протоколу та ділового етикету (в рамках шкільного предмету «Громадянська освіта»), вступу до ІТ, географії, формування особистого профілю та його просування в соціальних мережах. Додатково також відбулась презентація Університету, його освітніх послуг та інфраструктури, а також профорієнтаційний тренінг «Компетенції майбутнього».

Про ліцей

Історія створення ліцею № 5 імені Кокорудзів Львівської міської ради тісно пов’язана з боротьбою українського суспільства Галичини за найосновніші права українського народу. Зокрема – права на українську школу в українському дусі.

На чолі цієї боротьби стояло Українське Педагогічне товариство, засноване у 1884 році, а пізніше перейменоване на товариство «Рідна школа». З ініціативи товариства у 1923 році було організовано гімназію з українською мовою навчання. Впродовж 10 років гімназія розташовувалась у непристосованих до навчання приміщеннях. У 1934 році на кошти Іванни та Іллі Кокорудзів було збудоване нове приміщення, яке вони передали у дар «Рідній школі».

У 1939–1940 роках гімназія стала українською середньою школою № 5. Під час німецької окупації в будинку гімназії був військовий шпиталь. У 1944–1946 роках у будинку гімназії було відновлено навчання учнів української середньої школи № 5.

1990 року школа одержала статус середньої спеціалізованої загальноосвітньої I–III ступенів імені Іванни та Іллі Кокорудзів з поглибленим вивченням англійської мови. У 2018 році середня школа № 5 реорганізована у ліцей № 5 імені Іванни та Іллі Кокорудзів Львівської міської ради.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу