Загинув випускник Техніко-економічного коледжу Львівської політехніки Микола Ханащак

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Микола Ханащак

У боротьбі за Україну своє життя віддав випускник Техніко-економічного коледжу 2019 року – 23-річний Микола Ханащак. З перших днів повномасштабної війни хлопець захищав рідну землю від окупантів. Трагічну звістку про його загибель повідомили у Мостиській міській раді й у рідному коледжі.

У Техніко-економічному коледжі кажуть, що Микола був серед тих студентів, яких легко запам’ятати. Він дуже добре вчився, гуртував навколо себе товаришів, мав авторитет серед одногрупників. Крім того, був дуже добрим і порядним хлопцем.

«Я була кураторкою групи, у якій навчався Микола, і викладала в них спецпредмет. У кожній групі є «кістяк» студентів, яких ти завжди запам’ятовуєш, так-от Микола був серед них. Він добре вчився, проявив себе розумним, ініціативним студентом, а головне – доброю, чесною і справедливою людиною. Моментами був запальний, рішучий і завжди хотів обстояти правду. З викладачами й одногрупниками поводився надзвичайно ввічливо, порядно, був авторитетом у групі, з ним дружили і до нього прислухалися.

Миколу легко було запам’ятати, адже він був дружелюбним, відкритим до спілкування. Це такий хороший, відвертий хлопець, із чудовим почуттям гумору та дуже добрим серцем…

Тоді, коли він вчився, ніхто не міг навіть уявити, які страшні часи нас чекатимуть. Але сьогодні, згадуючи Миколу, його рішучість і завзяття, стає очевидним, що він був готовий служити, захищати свою землю. Перебуваючи за кордоном, хлопець наступного ж дня повернувся до України і добровільно пішов воювати», – розповіла кураторка групи Наталія Молоко.

Микола Ханащак служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Голова Мостиської міської ради Мирослава Пельц повідомила, що Герой загинув 23 березня поблизу Бахмута. З ним попрощалися в його рідному селі Зав’язанці, а поховали на місцевому кладовищі.

«Живим коридором слави, на колінах, зі схиленими головами, прапорами та запаленими лампадками зустрічали свого Героя жителі Мостиської територіальної громади. На дорогу, якою їхав востаннє вірний син України, вийшли сотні небайдужих людей. Схиляємо голови в жалобі за Героєм, у якого було попереду довге і щасливе життя. Але йому тепер навіки 23… Його молоде життя обірвалося 23 березня 2023 року поблизу н. п. Бахмут Бахмутського району Донецької області. Не забудемо… Не пробачимо… Дякуємо за служіння Україні і низький уклін родичам та рідним! Вічна пам’ять!» – написала Мирослава Пельц.

Нехай добрий, світлий спомин про захисника України назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав. Колектив і студентство коледжу, академічна спільнота Львівської політехніки висловлюють щире співчуття рідним та близьким і низько вклоняються нашому Героєві! Вічна пам’ять усім захисникам України!

Микола Ханащак Микола Ханащак Микола Ханащак Микола Ханащак