За участю Університету у Львові розпочато проведення міських учнівських інтернет-олімпіад

За матеріалами Освітнього порталу Львівщини
Герб Львівської політехніки

Відповідно до плану роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради на 2017 рік з метою виявлення обдарованих дітей та розвитку їхніх творчих здібностей, підвищення інтересу до поглибленого вивчення предметів, стимулювання творчого вдосконалення учнівської молоді у 2016–2017 навчальному році відбуваються міські учнівські інтернет-олімпіади з інформаційних технологій «IT Challenge», математики, англійської мови «The way we are» («Ось які ми!»), фізики, хімії, біології та української мови.

Учасниками міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій можуть бути учні 7–11-х класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів України. Участь в олімпіаді є безкоштовною, треба мати лише комп’ютер та доступ до інтернету.

Учнівська інтернет-олімпіада з інформаційних технологій проходить у три етапи:

  • І етап, що відбувся 4 лютого 2017 року, – заочний, за допомогою системи он-лайн-тестування;
  • IІ етап заплановано на 18 лютого 2017 року – в очній формі на базі бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка»;
  • ІІІ етап олімпіади відбудеться у квітні 2017 року та передбачає виконання творчого завдання на одну із запропонованих тем:
    • розроблення комп’ютерних ігор,
    • розроблення сайту,
    • розроблення символіки для задач інформаційних технологій.

Організаторами проведення міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій «IT Challenge» є управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, Національний університет «Львівська політехніка», Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки та Навчально-методичний центр освіти м. Львова.

Більше інформації – на сайті Міські учнівські Інтернет-олімпіади.