Стипендіатка проєкту «До вершин з РОШЕН» Юлія Шибанова: «Стипендія заохочує навчатися дедалі краще»

Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки
Юлія Шибанова

Понад 100 студентів Інституту хімії та хімічних технологій брали участь у програмі «Заохочення студентів» у межах проєкту «До вершин з РОШЕН». Ми поспілкувалися з першокурсницею Юлією Шибановою – однією з тих, хто отримав індивідуальну стипендію.

Дівчина розповідає, що навчання у Політехніці її дуже захопило. Тому, коли вона дізналася про програму, вирішила спробувати свої сили.

– Мене спонукало можливе продовження хорошого й успішного навчання. Такі програми, конкурси допомагають знайти для себе мотивацію й продовжувати наполегливо й старанно навчатися, – каже Юлія.

Для участі у конкурсі були потрібні хороші бали в університеті, або наукова робота. Оскільки Юлія навчається на першому курсі, то потрапила у число переможців за результатом семестрової успішності – рейтинговим балом.

– Стипендія заохочує навчатися все дедалі краще. І, можливо, така наполегливість колись дасть змогу працювати на фірмах, розробляти якісну продукцію для людей у великих масштабах.

Стипендію від РОШЕН студенти отримують упродовж шести місяців. За словами Юлії, практичної діяльності на підприємстві й наукової діяльності з його працівниками немає. Ця програма є радше заохоченням студентів до активного й ґрунтовного навчання. Такий підхід матиме свої переваги, адже старанні студенти зможуть стати затребуваними спеціалістами у майбутньому.

Однак навчання не все, що цікавить студентку:

– Я дуже люблю читати книжки. Варто обирати різносторонню літературу. Часто переглядаю хороші фільми. Навіть вільний час потрібно витрачати з користю.

Дівчина зізнається, що наразі не розглядає практичної діяльності на конкретних підприємствах. Але загалом її цікавлять стипендійні програми, можливості стажування.

Нагадаємо, що метою проєкту «До вершин з РОШЕН» є підвищення якості освіти відповідно до вимог сучасного ринку, інтеграція освіти та науки з бізнесом.