Європейська Комісія запустила портал ERA4Ukraine для допомоги українським вченим

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Європейська Комісія запустила портал ERA4Ukraine для надання інформаційних і допоміжних послуг українським ученим, які вимушені виїхати за кордон через війну. Портал об’єднує ініціативи на рівні ЄС, окремих країн та неурядових установ.

На порталі можна знайти інформацію про:

  • визнання дипломів;
  • актуальні вакансії;
  • отримання соціальної допомоги;
  • пропозиції житла для вчених і членів їхніх родин.

Портал ERA4Ukraine працюватиме в мережі EURAXESS, яка підтримує вчених із понад 600 дослідницьких центрів і містить 43 національні портали в країнах-членах ЄС і країнах, що стали асоційованими учасниками програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Інша ініціатива ЄС надає доступ українцям до програми Science4Refugees у мережі EURAXESS. Тут розміщено інформацію про стажування, роботу в режимах неповного та повного робочого дня. Портал ERA4Ukraine містить сторінку ініціативи громадської групи студентів-волонтерів і дослідників з академічних установ Європи та світу #Science4Ukraine. На цій сторінці волонтери збирають та поширюють інформацію про можливості підтримки українських аспірантів і науковців на університетському, національному та міжнародному рівнях.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.