Європейська Комісія організовує табір із написання проєктних заявок «Горизонт Європа» для України

Національний фонд досліджень України
Заставка до матеріалу

Українські дослідники мають змогу долучитись до онлайн-табору з написання проєктних заявок (Proposal Writing Camps, PWC). Мета ініціативи – допомогти дослідникам та інноваторам з України підготувати ґрунтовні проєктні ідеї, пов’язані з майбутніми конкурсами програми «Горизонт Європа». Учасники пройдуть навчання з написання високоякісних конкурентоспроможних заявок, що сприятиме їхній інтеграції в дослідницькі та інноваційні мережі Європейського Союзу.

Програма навчання включатиме розбір ключових елементів заявок програми «Горизонт Європа»: досконалість, вплив, реалізація / робочий план.

  • PWC буде організовано в рамках Програми Європейської Комісії з надання послуг на підтримку Глобального підходу в дослідженнях та інноваціях.
  • PWC для України проходитиме в онлайн-режимі. Максимальна кількість учасників – 20. Робота в режимі онлайн буде обмежена 4 годинами на день.
  • PWC буде складатися з оглядових презентацій для всіх 20 учасників та групової роботи у двох групах (група до 10 учасників та тренер). Тренери спрямовуватимуть та модеруватимуть роботу в групах.
  • Конкретні теми конкурсів програми «Горизонт Європа» буде використано як приклад для написання частин проєктних заявок.

Реєстрація відкрита до 28 червня. Онлайн-табір із написання проєктних заявок «Горизонт Європа» відбуватиметься 3–7 липня 2023 року.