Європейська асоціація університетів розпочинає новий проєкт «Університети та майбутнє Європи»

За матеріалами сайту «ЄвроОсвіта»
Лого організаторів

Поточні кризи, а також геополітичні, економічні, соціальні, екологічні й технологічні зміни та невизначеність, які вони приносять, впливають на те, як університети працюють, дотримуються своїх місій і співпрацюють з європейськими та глобальними партнерами. Для розв’язання цієї фундаментальної проблеми європейська співпраця, як між університетами, так і на політичному рівні, відіграє життєво важливу роль.

З цієї причини Європейська асоціація університетів запускає новий проєкт «Університети та майбутнє Європи» (Universities and the future of Europe – UniFE). Під егідою UniFE European University Association бере участь у процесі поглиблених консультацій зі своїми членами, щоб виробити конкретні ідеї щодо того, чого європейські університети хочуть від майбутньої співпраці та потреб з точки зору рамкових умов, політичних структур і багатосторонніх рамок. Через семінари з лідерства, інтерв’ю з науковими експертами та обговорення з національними конференціями ректорів проєкт сприятиме обміну та виробленню спільних ідей.

Як наступний крок відбудуться дві події для лідерів університетів: онлайн-семінар для лідерів UniFE на тему Universities and European cooperation: possible and preferred futures 28 березня та UnIFE Leadership Retreat Universities and the future(s) of Europe: from foresight to insight to action у Європейському університетському інституті у Флоренції 22–23 травня 2023 року. Заявки на участь в обох заходах приймають до 14 березня.