В Університеті присвоїли звання доктора Honoris Causa відомому вченому українського походження Євгенові-Зенону Стахіву

Наталія ПАВЛИШИН, Тижневик «Аудиторія»
Євген-Зенон Стахів

1 березня 2019 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося урочисте вручення диплому доктора Honoris Causa відомому американському вченому українського походження, інженерові, керівникові Інституту географії та екології Університету Джонса Хопкінса (Балтимор, США), директору міжнародних проектів Інституту водних ресурсів Корпусу інженерів армії США професорові Євгенові-Зенону Стахіву. На подію зібралися представники Вченої ради університету й усі, кого цікавлять здобутки цього науковця.

Перед урочистістю професор Євген-Зенон Стахів прочитав студентам лекцію «Комплексне управління водними ресурсами та його роль у скороченні бідності».

Промоційну доповідь про Євгена-Зенона Стахіва виголосив директор Інституту будівництва та інженерії довкілля Львівської політехніки професор Зіновій Бліхарський, наголосивши, зокрема, на значних здобутках вченого. А також на його відданості рідній землі.

Отримати звання доктора Honoris Causa Львівської політехніки – для мене велика честь. Це рівноцінно міжнародним нагородам. Особливо вражає усвідомлення, що перебуваю в стінах університету, де навчалося багато українських героїв. Я завжди відчував близькість до української землі, де я народився, тож нинішній день для мене дуже важливий, – наголосив у своїй урочистій промові вчений.

Говорячи про зміни в Україні, науковець наголосив на зростанні наших університетів, які зараз рівняються до кращих європейських вишів.

Професор Євген-Зенон Стахів – п’ятдесятий доктор Honoris Causa Львівської політехніки.

зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим зустріч з Євген-Зеноном Стаховим