Єдиний вступний іспит: результати основної сесії вже у кабінетах вступників до магістратури

Український центр оцінювання якості освіти
Заставка до матеріалу

Від 6 липня 2023 року учасники основних сесій вступних випробувань до магістратури можуть дізнатися свої результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ), які розміщено в їхніх кабінетах.

За таблицею переведення тестових балів, яку затвердило Міністерство освіти і науки України (додаток 5), результат переведено в рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. Наголосимо, що для отримання результату з тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК) за шкалою 100–200 балів вступнику необхідно було набрати щонайменше 3 тестових бали, так само і з іноземної мови.

Можна засвідчити, що тестування ЄВІ пройшли успішно. Водночас учасники, які з поважних причин не взяли участі в основній сесії, зможуть це зробити в межах додаткової, якщо вчасно подали відповідну заяву до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Зауважимо, що основна сесія магістерських вступних випробувань триватиме до 21 липня. Нині потенційні магістри проходять єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

Свої результати (тобто кількість набраних тестових балів за правильно виконані завдання) учасники тестування можуть дізнатися відразу після завершення роботи з тестом ЄФВВ.

За таблицею переведення тестових балів результат буде переведено в рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. Для отримання результату з ЄФВВ за цією шкалою вступнику необхідно набрати щонайменше 35 тестових балів. Тобто тих учасників, які виконають правильно лише 34 або менше тестових завдання, вважатимуть такими, що не подолали мінімально допустимий поріг, а отже, не отримають результату за шкалою 100–200 балів.

Інформацію про результати основної сесії магістерських вступних випробувань за шкалою 100–200 балів буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 25 липня 2023 року.