Японський волонтер Юма Такеучі відвідав Університет і прочитав лекцію для львівських політехніків

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Фото із зустрічі

28 листопада 2022 року в Студентському просторі «ІІІ поверх» Національного університету «Львівська політехніка» японський волонтер, член волонтерської організації YOUwe, керівник проєкту підтримки українських студентів-митців Юма Такеучі прочитав лекцію на тему «Відбудова починається під час війни». Переклад здійснював керівник Українсько-японського центру при Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки Ігор Зорій.

На лекцію завітали не лише викладачі, студенти і працівники Університету, але й широке коло зацікавлених містян. Серед присутніх були й представники Львівського палацу мистецтв Lviv Art Palace, які нещодавно відвідали НТБ.

Юма Такеучі розповів, як, повернувшись до Японії після першого візиту в Україну, організував першу виставку картин, привезених з України:

– Багато людей з великим зацікавленням розглядали картини. Розпитували про війну. У нас є гаряче бажання підтримати вас. І я задумався: як перетворити співчуття японців у постійну підтримку? І я шукав ідеї та підтримку для своїх проєктів.

Одним із тих, хто долучився до проєкту Юми Такеучі, став митець Wa Moto, який живе та працює в Токіо.

Варто зазначити, що початок і закінчення лекції японський гість виголосив українською мовою, а потім охоче відповідав на запитання присутніх.

Після закінчення лекції Юма Такеучі в супроводі Ігоря Зорія відвідав головний корпус Львівської політехніки та завітав у Центр міжнародної освіти Університету. Там відбулася зустріч із керівницею ЦМО, д.т.н., професоркою Наталією Гоц, під час якої обговорювали питання можливої співпраці з японською стороною та ймовірність участі у спільних проєктах.

Наприкінці візиту до Львівської політехніки пан Такеучі побував у Актовій залі головного корпусу Університету й висловити своє щире захоплення від побаченого.

Сподіваємося, що наші зв’язки з Японією надалі будуть розширюватись та міцніти!

Афіша заходу Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі