Японський волонтер, що створив проєкт для підтримки українських митців, завітав до Науково-технічної бібліотеки

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Фото із зустрічі в НТБ

Нещодавно в Українсько-японський центр, який діє при Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» (керівник – Ігор Зорій), завітав гість із японського міста Фукуока.

Студент Юма Такеучі (Yuma Takeuchi) приїхав у Львів презентувати свій проєкт Support Ukrainian young artist. Гість розповів, що його проєкт створений для підтримки українських митців, які через військову агресію російської федерації втратили можливість творити.

– Зараз в Україні війна. І я приїхав, бо хочу допомогти. Я купую роботи у студентів і доставляю їх у Японію. В Японії організовую виставки, на яких всі охочі можуть підтримати молодих художників. Адже багато українських студентів потрапили в скрутне становище. Я щиро хочу їх підтримати, щоб вони мали змогу продовжувати навчання. А ще зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу дитячим будинкам і, звичайно, на українську армію, – розповів Юма Такеучі.

Сьогодні японський волонтер уже вдома і продовжує втілення свого проєкту в життя. А ми щиро вдячні за підтримку, яка нашій країні так зараз потрібна!