«Які у вас плани на BookForum26?»: розповідають студенти Львівської політехніки

Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»
на форумі

Незважаючи на те, що Форум видавців або, як тепер його називають, BookForum, цьогоріч у Львові відбуватиметься вже удвадцять шосте, опитування студентів нашого університету свідчить, що більшість політехніків ніколи не чули про нього. І якщо студентів із інших міст ще якось можна зрозуміти, то незнання львів’ян вражає.

Були й ті, хто колись «щось таке чув», але не знають, про що саме йдеться або уявляють BookForum хіба місцем, де продають книжки. І навіть не підозрюють про колосальну кількість цікавих заходів, над якими так плідно працюють організатори.

Однак позитивна тенденція є: левова частка тих, хто не знав про Форум, зацікавилася ним після мого короткого пояснення та захотіли відвідати. Тішить і те, що мені вдалося відшукати навіть справжніх фанатів цього масштабного дійства.

Ілля Кушлик, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Відвідаю вперше»

На Форумі видавців не був ще жодного разу, але цьогоріч сильно ним зацікавився, тож планую відвідати. Вперше дізнався про подію від друзів, які не раз на ній були – тепер підемо разом. Знаю, що на Форумі можна придбати книги дешевше та відвідати багато цікавих заходів.

Анна Вільчинська, студентка третього курсу Інституту архітектури:
«З Форуму ніколи не йду з порожніми руками»

Піду обов’язково, бо нині подібних заходів є не так багато. Я обожнюю ту атмосферу, тих людей, з якими можна поговорити про літературу, певних книжкових героїв. Круто, що є можливість поспілкуватися з авторами, обговорити їхні книги, висловити свої враження і поставити запитання. Мені цікаво дізнаватися, які книги пропонують видавництва, про які саме видання дискутують. Купівля книг навіть не обговорюється – з Форуму ніколи не йду з порожніми руками. Для мене друковані видання у сто тисяч разів кращі за цифрові.

Юліана Кузьмяк, студентка першого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Пари стоять на заваді»

Про Форум видавців чула багато цікавого, але конкретних планів не будую, оскільки не впевнена, що вдасться піти – у розкладі пари до вечора. Якщо з’явиться можливість – я лише за!

Анна Григорук, студентка третього курсу Інституту економіки і менеджменту:
«На форум піду обов’язково»

Я дуже хочу відвідати Форум. Конкретних заходів ще не обрала, але планую переглянути програму та відзначити цікаве. Це класно, коли ти поринаєш у компанію, навіть цілий світ, людей, які люблять читати, з якими ти маєш спільні інтереси. Книжковий форум – це дуже цінне спілкування, можливість дізнатися про книжкові новинки, на які не завжди звертаєш увагу в книгарні, придбати ексклюзивні, лімітовані видання. Минулого року мене зачарувала та атмосфера, акумуляція великої кількості книг і творчих людей. До слова, тоді я придбала книгу того жанру, яким ніколи не цікавилася, і прочитала її за вечір, що подарувало максимум задоволення.

Ілля Кушлик, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Юліана Кузьмяк, студентка першого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Анна Григорук, студентка третього курсу Інституту економіки і менеджменту Анна Вільчинська, студентка третього курсу Інституту архітектури