«Як реалізовуєтеся поза навчанням в університеті?»: розповідають студенти Львівської політехніки

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
виступ

Юрій Абрамів, студент третього курсу Інституту економіки і менеджменту:
«Хочу танцювати професійно»

Щодня після пар ходжу в клуб «Естет», де професійно займаюся спортивними бальними танцями. Найбільше приваблює латино-американська програма. Займався танцями ще з шести років у Лапаївській школі, перед вступом у Політехніку була перерва, а вступив – продовжив. Крім цього, я закінчив музичну школу – вивчав гру на скрипці. Але тепер мене більше цікавлять танці. Якби займався в Політехніці, то це було б як хобі, а я хочу танцювати професійно. Можливо, займався би спортом, бо умови для занять ним в університеті є, та спорткомплекс розташований далеко від мого навчального корпусу – незручно.

Андрій Заріцький, студент другого курсу Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки:
«Співаю у двох колективах»

Я реалізовуюся творчо у двох колективах – співаю в народній хоровій капелі студентів «Гаудеамус» і в ансамблі естрадної пісні «Сузір’я». У школі грав на акордеоні, а в університеті зацікавився одразу двома вокальними колективами. Зрештою, в обох – дружня атмосфера, і мені цікаво поєднувати різні репертуари й різні стилі виконання – із задоволенням виконую й народні пісні, і більш академічні, духовні. У капелу я потрапив, заповнивши анкету першокурсника, а до ансамблю записався сам. Мені все подобається, єдине, що інколи трохи бракує часу.

Мар’яна-Ірина Фельдман, студентка першого курсу Інституту архітектури:
«Танцюю і співаю ще й поза університетом»

Оскільки у Львівській політехніці є достатньо різних колективів художньої самодіяльності, вона, вважаю, є місцем розвитку для кожного. Співати люблю з дитинства, малою грала на скрипці й фортепіано, відвідувала чотири хори. З п’ятого класу співала в ансамблі «Мрія». Це було добре для отримання досвіду й розширення кола знайомств. Тому, коли вступила до університету, відразу обрала «Сузір’я» в Народному домі «Просвіта». Однак моя творча діяльність цим не обмежується – відвідую ще й поза університетом різні колективи. Так разом із театром циганських танців «Шатриця» виступаю на корпоративах, днях народження, весіллях. Крім цього, організувала молодіжний хор у церкві біля свого дому.

Софія Бліхар, студентка другого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Про заходи студенти мало поінформовані»

У Політехніці великий вибір творчих колективів, на всяк смак. Я ж люблю співати, тому ще з першого курсу співаю в ансамблі, де й мої друзі. У нашому університеті відбувається багато різних культурних заходів, про які інколи студенти можуть і не знати – треба більше про них інформувати, зокрема через соцмережі. Пограти на гітарі й поспівати для друзів можу і на акустичних вечорах, які організовує ГО «Територія ініціативної молоді», в котрій я є головою планово-креативного відділу. У цій організації я беру участь у різних цікавих проектах, деколи волонтерю.

Юрій Абрамів Андрій Заріцький Мар’яна-Ірина Фельдман Софія Бліхар