«Як проєктувати ландшафтну архітектуру?»: в Urbanideas відбулася тематична зустріч

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото із заходу

20 вересня в архітектурній студії Urbanideas відбулася тематична зустріч «Як проєктувати ландшафтну архітектуру?» із серії зустрічей з випускниками кафедри містобудування Львівської політехніки (і не тільки), які успішно працюють у галузі містобудування (містопланування, урбаністики, ландшафтної архітектури, дизайну тощо). Цикл зустрічей відбувається в рамках предмету «Теорія містобудування» магістерської освітньо-професійної програми «Містобудування» спеціальності 191 «Архітектура та містобудування».

Urbanideas спеціалізується у проєктуванні та реконструкції містобудівних комплексів та об’єктів ландшафтної архітектури. Відомими стали реалізовані проєкти реконструкції площі Митної у Львові, благоустрої внутрішніх і зовнішніх громадських просторів житлових кварталів, що будуються. Студією керує випускниця кафедри містобудування 2003 року Ольга Криворучко, а працівниками і стажерами найчастіше є також випускники кафедри.

Проєкт реконструкції площі Коліївщини у 2023 році як перший проєкт з України поміщено на онлайн-платформі Landscape First. Лише у 2022 році три проєкти отримали премії Національної спілки архітекторів України. Дипломи з відзнакою переможців конкурсу отримали: проєкт Центру соціальних інновацій на вул. І. Франка, 58, у Львові; реалізований проєкт «Благоустрій» ЖК Флекс на вул. Топольній у Львові. Диплом лауреата конкурсу отримав проєкт «Реконструкція «Старого парку» в м. Тернополі.

Есе студентки магістерської програми «Містобудування» Анастасії Нікуліної«Екскурсія до архітектурного офісу Urbanideas» – було надзвичайно цікавим та пізнавальним.
 

«Бюро спеціалізується на ландшафтній архітектурі та роботі з громадськими просторами, і це видно в кожному їхньому проєкті.

Під час екскурсії учасники отримали можливість заглибитись у світ сучасного архітектурного проєктування. Презентовані проєкти демонструють високий рівень професіоналізму і творчого підходу Urbanideas до розвитку міських просторів.

Команда Urbanideas активно використовує інноваційні підходи й технології для створення комфортного та естетично середовища в місті. Їхні роботи відзначаються уважністю до деталей, врахуванням потреб користувачів, великим акцентом на природному ландшафті та наявному середовищі.

У цій екскурсії учасники отримали не лише інсайти щодо архітектурного мистецтва, але й натхнення для роботи над проєктами, що тісно взаємодіють з міським середовищем. Urbanideas – це приклад того, як архітектурна майстерність впливає на створення громадських просторів, що сприяють розвитку міста.

Приміщення офісу світле і просторе. Однією з особливостей є велика кількість зелені, яка прикрашає офіс. Зелені рослини і квіти створюють природну та заспокійливу атмосферу. В офісі панує надзвичайно дружній настрій завдяки милому та дружному колективу.

Отож, Urbanideas не лише втілює гарні та інноваційні архітектурні рішення, але й здійснює глибокий аналіз і враховує багато важливих факторів, що робить їхні проєкти справді цінними для громадськості та навколишнього середовища».

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу