Як подати документи на проект Жана Моне та про особливості цієї програми розповіли у Львівській політехніці

Ірина МАРТИН, Тижневик «Аудиторія»
презентація

Представник «Національного Еразмус+ офісу в Україні» Петро Крайнік під час скайп-конференції 22 січня розповів науковцям Львівської політехніки про особливості цієї програми.

На зустріч прийшли науковці кафедр, які подають заявки на одну з освітніх програм Євросоюзу ― програму ім. Жана Моне. Чим особливий цей проект? Він має три основні завдання: поширювати знання про євроінтеграцію та інформувати суспільство, заохочуючи університети викладати дисципліни євроінтеграції та проводити дослідження; активізовувати науковців до проведення конференцій, дискусій, дебатів; підтримувати виші, що спеціалізуються на європейських студіях.

Пан Крайнік розповів про особливості цього проекту загалом, а більш детально про те, як зареєструватися на програму, які документи необхідно підготувати. Як скористатися програмою? Коли саме найоптимальніше податися на конкурс? Як шукати проекти, відповідні до своїх досліджень? Як заповнити аплікаційну форму і подати її? Петро Крайнік розтлумачив присутнім усі ці правила. Детальніше закцентував на окремих аспектах декларації доброчесності, яку також заповнюють конкурсанти.

Науковці ставили спікеру різні запитання, що стосуються специфіки подання документів на проект. Пан Крайнік запевнив, що у будь-який час кандидати можуть зателефонувати чи написати до офісу й отримати відповіді на всі запитання щодо конкурсу. Як наголосила очільниця Центру міжнародної освіти Львівської політехніки Наталія Гоц, зацікавленим важливо знати усі тонкощі проекту, взяти участь у якому є чимало охочих.

презентація