«Як тижневику «Аудиторія» стати ближче до читача?»: думки студентів Львівської політехніки

Анастасія Задорожна, тижневик «Аудиторія»
студенти читають тижневик «Аудиторія»

8 жовтня тижневику «Аудиторія» виповнилося 73 роки. Це дуже багато для студентського видання! Аналогів серед студентських часописів із такою ж історією в нашій країні ви точно не знайдете.

У чому ж полягає унікальність студентської газети? Вона ніколи не старіє. Скільки б часу не минуло, які б не відбувалися перипетії у світі, але студентське життя завжди вирує. Постійна жага до знань не дозволяє плисти за течією, а змушує постійно бути в ритмі та в курсі всіх молодіжних трендів, рухатися так само невпинно, як студентське життя, котре змінюється майже щохвилини.

Головне завдання журналістів «Аудиторії» – бути завжди в центрі молодіжного життя та культури, спілкуватися зі студентами, часто навіть надавати психологічну розраду спудеям, вболівати за успіхи Політехніки та не втрачати актуальності.

8 жовтня – День газети – це завжди особливий день, бо стає своєрідною позначкою на межі нової «ери» життя газети. Те, наскільки різко та часто змінювалась та змінюватиметься тематика видання, безпосередньо залежить від студентів, адже «Аудиторія» живе в унісон зі студентами та завжди поруч із ними. Вона працює для них та ними ж і надихається. Саме молодь Політехніки змушує тижневик стежити за останніми тенденціями у молодіжному світі, щоб не втрачати своєї актуальності та читачів.

Оскільки для газети головним є її читач, то ми вирішили опитати студентів, щоб дізнатись їхню думку, як нам краще до них наблизитися.

Ярина Червінська, студентка першого курсу Інституту хімії та хімічних технологій:
«Життя студентів від А до Я»

Газета допомагає першокурсникам або тим, хто не орієнтується в житті Політехніки, довідатися більше та залишатися в курсі останніх подій. Проте, на мою думку, в «Аудиторії» надто багато наукової інформації. Мені цікавіше було б прочитати більше про діяльність нашого профбюро та про можливості наукової діяльності для студентів.

Адріана Дичок, студентка першого курсу Інституту гуманітарних та соціальних наук:
«Мотиваційні відео – запорука успішного навчання»

Сучасна й інформативна газета для студентів. Але ефективніше розповсюджувати її через інстаграм, оскільки переважна більшість молоді використовує цю соцмережу та веде активне соціальне життя. Також хотілося б більше прочитати про Політехніку та її викладачів. Актуальними були б і мотиваційні для навчання відео, можливо, лайфхаки від старшокурсників чи викладачів.

Роман Попович, студент третього курсу Інституту енергетики та систем керування:
«Паперовий формат – не сучасно»

Не читаю, але бачив кілька номерів. Помітив, що в газеті є чимало цікавих статей для студентів, та незручно читати її у паперовому варіанті. Доречно було б, якби газета в соціальних мережах висвітлювала актуальні майстер-класи та події для молоді. Також цікавими були б лайфхаки для адаптації та навчання загалом.

Христина Урдей, студентка четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту:
«Не навчанням єдиним»

Читаю газету, хоч не так часто, як би хотілось, адже не завжди є доступ до її паперового варіанту. Хотіла б більше дізнатися про цікаві заходи Політехніки та Львова. Можливо, поради, куди піти студентові та про додаткові можливості для саморозвитку. Також актуальними для мене були б теми адаптації до нового колективу та про проблеми студентства.

Олексій Харченко, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Фідбек – це важливо»

Я читаю газету вже давно і вважаю, що в ній яскраво виражено студентське життя. На мою думку, контент газети цікавий і насичений. Уперше про «Аудиторію» я дізнався в гуртожитку, бо чимало моїх одногрупників читали її, згодом зацікавився сам. Проте хотів би бачити газету в електронному форматі в соцмережах, це сприяло б швидкому доступу до інформації та фідбеку між читачем і журналістами.

Наталія Присяжнюк, студентка четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту:
«Більше про інші інститути»

Цікава газета з актуальними новинами. Зручний формат та привабливе макетування. Охоче прочитала б більше про інші інститути та про актуальні наукові праці наших викладачів, котрі були б корисні студентам.

Сергій Подлесний, студент четвертого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Інформативність. Актуальність. Доцільність»

Регулярно читаю газету й вважаю, що вона цікава для студента. Дозволяє розширити світогляд і завжди бути у вирі життя Політехніки, дізнаватися про студентські організації. Цікавим є й висвітлення «Осені» та «Весни Політехніки», оскільки новоспечені студенти ще не знають, що це таке, їм було б цікаво прочитати та, можливо, долучитися до заходу.

Олексій Харченко, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Сергій Подлесний, студент четвертого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Ярина Червінська, студентка першого курсу Інституту хімії та хімічних технологій Адріана Дичок, студентка першого курсу Інституту гуманітарних та соціальних наук Роман Попович, студент третього курсу Інституту енергетики та систем керування Христина Урдей, студентка четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту Наталія Присяжнюк, студентка четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту