XVI молодіжний пленер Національного студентського союзу: основні підсумки

Колегія студентів Львівської політехніки
Фото з пленеру

23–29 серпня на базі навчально-оздоровчого табору «Політехнік-3», що у Коблевській територіальній громаді Миколаївської області, вже ушістнадцяте поспіль відбувся молодіжний пленер Національного студентського союзу. У ньому взяли участь 75 молодіжних лідерів та студентських активістів із 15 регіонів України.

Після урочистого відкриття заходу на День державного прапора (23 серпня) у сесійній залі Миколаївської обласної ради учасники заходу вирушили у Коблево, де їх вже чекав НОТ «Політехнік-3» та затишний намет на узбережжі Чорного моря, який став основною локацією проведення пленеру з огляду на карантинні обмеження та необхідність проведення усіх заходів під відкритим небом.

Тренінгова частина пленеру традиційно проходила упродовж 4 годин одразу після сніданку. Цьогоріч учасники отримали нові знання і  досвід про:

  • особливості молоді покоління Delta (тренер Анастасія Дудка);
  • емоційний інтелект та різницю між згуртованістю та командою (тренер – кандидат технічних наук, завідувач кафедри Вінницького національного технічного університету Костянтин Коваль);
  • кібербезпеку та інформаційну гігієну (тренер – доцент кафедри ЕОМ Анатолій Ігнатович);
  • співпрацю зі стейкхолдерами (тренер – радник Міністра охорони здоров’я України Максим Іващенко).

Інтеграційна програма ж традиційно була насичена різноманітними активностями. Удень – вправи на командотворення, пляжні естафети, ранкові руханки. Ввечері – неформальна презентація регіонів, квест з нічного орієнтування, інтелектуальний квіз, конкурсна програма талантів.

Паралельно із насиченням організму йодом учасники молодіжного Пленеру збагачували свій інтелект у щоденних шахових турнірах. Серед фізичних атракцій найзатребуванішими стали ранкові руханки та волейбольні турніри, які допомагали проводити працівники Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

До заходів пленеру також долучались і студенти Національного університету «Львівська політехніка», зокрема учасники проєкту «Безвірусне освітнє середовище», що відбувався за підтримки Всесвітньої Асоціації університетів Франкофонії (AUF).

Окрема програма відбувалась у День незалежності. Враховуючи, що цьогорічний захід відбувався в межах відзначення 30-ї річниці незалежності України, 24 серпня молоді активісти на морському узбережжі України у с. Коблеве розгорнули один із найбільших прапорів України. Ювілейна символіка була також і на брендованих футболках, які спеціально для заходу виготовило управління молоді та спорту Миколаївської облдержадміністрації.

Як зазначив координатор заходу Анатолій Ігнатович, пленер НСС традиційно об’єднав різні покоління молоді, а збалансована програма лідерських навчать просто неба допомагала активістам підготуватись до нового навчального року.

Завершуючи захід, організатори заклали підвалини XVII пленеру Національного студентського союзу, заховавши символічну капсулу часу, яку планують відкрити через рік, у 2022-му.

Зазначимо, захід проведено управлінням молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації, Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Національний студентський союз», Колегією студентів Національного університету «Львівська політехніка», Львівським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України (лист МОН від 06.08.2021 № 1/9-401).

Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру