Визначено переможців ІІ туру предметної олімпіади «Майбутнє з політехнікою» за напрямом «Хімія»

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
Фото з олімпіади

16 березня 2024 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур предметної олімпіади «Майбутнє з Політехнікою» для учнів 10–11 класів за напрямом «Хімія».

До участі у ІІ турі було запрошено переможців І онлайн-туру. Конкурс відбувся наживо у Студентській бібліотеці Львівської політехніки.

Переможцями стали:

  • І місце – Літвінчук Анастасія, Нововолинський науковий ліцей, м. Нововолинськ;
  • ІІ місце – Крілик Вікторія, ліцей № 75 імені Лесі Українки, м. Львів;
  • ІІІ місце – Павлик Марія, ліцей № 75 імені Лесі Українки, м. Львів, та Гринь Юлій-Костянтин, науковий ліцей імені Богдана Лепкого, м. Дрогобич.

Після написання конкурсних робіт для учасників було організовано екскурсію Інститутом хімії та хімічних технологій. Юні хіміки відвідали Пілотний зал, де керівник наукової групи Володимир Самарик ознайомив учнів із процесом виготовлення та особливостями гідрогелевих засобів медичного призначення Aquior.

Активну участь у підготовці завдань і проведенні І та ІІ туру олімпіади взяли доцентки кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Ліліанна Олійник та Зоряна Комаренська, а також доцентка кафедри хімії і технології неорганічних речовин Роксоляна Буклів.

Щирі вітання переможцям олімпіади та їхнім наставникам!

Фото з олімпіади Фото з олімпіади