Визначено лауреатів обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького у 2023 році

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Ігор Калинець

Визначено лауреатів обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького – однієї з найповажніших премій з поміж тих, що нині є в Україні. Це премія Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради.

Зокрема, у номінаціях «Державність» і «Культура» лауреатом став Ігор Калинець – видатний поет і прозаїк, один із представників славетної когорти українських шістдесятників, політв’язень, лавреат Шевченківської премії, багаторічний працівник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка». Його пошановано за вагомий внесок у розвиток державності та культури України.

Участь у конкурсі взяли 11 номінантів. Переможців було визначено на основі процедури оцінювання за такими критеріями: відповідність номінації; суспільна значущість; оригінальність; інноваційність; духовно-культурна вартісність; ефективність (в номінації «Розвиток підприємництва»); практична цінність (у номінаціях за створення наукових праць).

Лауреатам вручать пам’ятні відзнаки і дипломи та виплатять грошову винагороду. Церемонія пошанування переможців відбудеться 1 листопада, у день відходу до вічності праведного Митрополита Андрея графа Шептицького.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».