Випускниця Львівської політехніки Соломія Барчак: «Не бійтеся ризикувати»

Марта Ковальчук, практикантка Центру комунікацій Львівської політехніки
Соломія Барчак

Соломія Барчак закінчила Інститут права, психології та інноваційної освіти нашого університету. Після навчання працювала в рідному інституті й поділилася з нами своїми враженнями від студентських років і роботи в університеті.

– Як промайнули для тебе роки навчання в університеті?

– Промайнули дуже швидко й весело. Тут у мене з’явилося багато друзів. Є як радісні спогади, особливо про якісь випадки на парах, так і не дуже…

– Коли ти вступала, чи мала можливість обрати університет і чому твій вибір припав на Львівську політехніку?

– Я обрала Політехніку, зокрема Інститут права, психології та інноваційної освіти, бо чула про нього та його директора добрі відгуки. Та й мої друзі, які тут навчалися, радили вступати саме сюди. Також на мій вибір вплинуло те, що впродовж останніх десяти років у міжнародних та національних рейтингах Львівська політехніка – у п’ятірці найкращих українських університетів.

– Чому обрала саме цю спеціальність?

– Я дуже любила заняття з права у школі й завжди цікавилася законодавством, тому вибір для мене був очевидний.

– Чи справдились очікування від навчання в університеті?

– Насправді я не думала, що буде легше, ніж нам розповідали про університетське життя у школі й готували до нього. Викладачі кожен по-своєму докладав частинку зусиль до нашого навчання – були вимогливі, але справедливі.

– Не шкодуєш про свій вибір?

– Не шкодую. Моє університетське життя було цікаве й веселе, хоч іноді й непросте. Директор і викладачі нашого інституту завжди були за створення сучасного молодіжного простору для розвитку студентів. Ми мали багато практики, а також цікаві пари. Працюючи ж після навчання в університеті поруч із сильними фахівцями, відданими своїй роботі та професії, я набула чималого досвіду. Також університет завжди інформував про різноманітні заходи для працівників (вебінари, лекції), тому процес розвитку на місці не стояв.

– Твій меседж до теперішніх студентів Львівської політехніки?

– Не бійтеся ризикувати, йти до своєї мети, зав’язувати знайомства і пам’ятайте, що знання гарантують впевненість у подальших кроках до кар’єри.