Випускниця кафедри СКІД про навчання у Львівській політехніці та роботу за кордоном

Кафедра СКІД Львівської політехніки
Ірина Степаняк

Ірина Степаняк, випускниця кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Національного університету «Львівська політехніка», поділилася досвідом навчання та роботою за кордоном.

Однією з найцінніших навичок, здобутих під час навчання, на думку Ірини, є систематичний, спланований і методичний підхід до розв’язання поставлених завдань, який досі допомагає у плануванні робочого часу, самонавчанні і використанні робочого часу якісно. Цікавою була також програма курсу, яка поєднала технічні дисципліни з комунікативними, що дало можливість обрати напрям розвитку: для себе випускниця обрала технічну сферу, хоча багато її однокурсників знайшли себе у комунікації. Крім цього, важливою була підтримка викладачів під час виконання практичних завдань і можливість отримати конструктивний фідбек у підготовці курсових робіт і екзаменів. Все це сприяло тому, щоб вірити у власні сили і досягати поставлених цілей.

Одразу після навчання Ірина отримала роботу в одній з найбільших ІТ компаній України – SoftServe, де пропрацювала майже 6 років – від молодшого QA інженера до QA manager. Згодом одержала можливість спробувати свої сили за кордоном, де трудилася в ІТ-департаменті інвестиційного банку. Зараз працює Software QA Architect у R&D відділі біотехкомпанії у Нідерландах, де має можливість розвиватись, систематизувати і покращити процес забезпечення якості кінцевого продукту.

Ірина Степаняк