Проект випускниць Університету переміг у конкурсі на кращу пропозицію щодо Меморіалу Героїв Небесної Сотні

За матеріалами сайту «Українська правда»
Проект  Ірини Волинець і Марії Процик

Проект випускників Національного університету «Львівська політехніка» архітекторів Ірини Волинець і Марії Процик переміг у конкурсі на кращу проектну пропозицію щодо Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

– Перша премія, проект-переможець конкурсу: Архітектурне бюро MIstudio, авторський колектив: Ірина Волинець (Львів/Україна), Марія Процик (Ротердам/Нідерланди) – архітектори. Щиро вітаємо переможців! – ідеться в повідомленні Міністерства культури України.

Проект переміг у номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні».

За задумом архітекторів, Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні має бути простором, який допомагає зрозуміти історію української боротьби за світле майбутнє, але при цьому бути вільним від політичних амбіцій, соціальних та економічних викликів.

Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» було оголошено 23 жовтня 2017 року. У конкурсі визначено дві номінації – «Меморіал Героїв Небесної Сотні» та «Музей Революції Гідності».

Нагадаємо, що Ірина Волинець і Марія Процик, ще будучи студентками VІ курсу Інституту архітектури Львівської політехніки, здобули друге на відкритому конкурсі для молодих архітекторів на визначення найкращої архітектурної концепції культурного простору на Андріївському узвозі в місті Києві.

Проект  Ірини Волинець і Марії Процик Проект  Ірини Волинець і Марії Процик Проект  Ірини Волинець і Марії Процик