Випускники всіх часів зберуться у Політехніці: в Університеті відбудеться великий Форум випускників

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Випускники

Великий Форум випускників 2 червня відбудеться у Львівській політехніці. Це стане доброю нагодою зустрітися з давніми друзями, поспілкуватися, а також обговорити проблеми та перспективи розвитку освіти і науки.

Головна мета заходу – започаткувати традицію об’єднання різних поколінь політехніків, а їхні зусилля та прагнення спрямувати на розвиток університету.

Як наголошують організатори, потрібно скерувати зусилля і ресурси на допомогу освіті та науці, сприяти становленню кваліфікованих фахівців, інтелігентів духу, які творитимуть майбутнє.

Заплановано низку заходів, які допоможуть означити напрями дальшої співпраці. Зокрема, це «Алея проектів», у межах якої презентуватимуть ідеї та задуми, до яких може долучитись кожен охочий.

Випускники Львівської політехніки зможуть дізнатися більше про стипендіальні програми чи навіть започаткувати власні, стати менторами для студентів чи тренерами для науковців і працівників, допомагати облаштовувати простір для комфортнішого навчання та роботи політехніків, підтримати проекти Tech StartUp School (StartUp Camp, StartUp прорив, краудфандинговий майданчик). Окрім цього, матимуть можливість виступати експертами в різних конкурсах, започаткувати власні навчальні курси, дізнатися більше про виставку розробок, клуб випускників та багато іншого.

Окремо відбудуться дві панельних дискусії «Глобальні тенденції сьогодення: шлях до успіху» та «Україна і Світ. Стратегія Win-Win». Ці обговорення стосуватимуться економіки, технологій, інновацій; стратегії сталого збалансованого розвитку; бізнес-освіти нового покоління; доброчинної діяльності та підтримки освіти в Україні тощо.

Низка заходів відбудеться і в Науково-технічній бібліотеці. Це зокрема виставка, присвячена відомим випускникам Політехніки.

Загалом різні заходи відбуватимуться на всій території університету. Виступатимуть творчі колективи, провадитимуть екскурсії. Тож усі присутні зможуть поринути у спогади про студентські роки і відпочити в приємній атмосфері.

Програма Форуму випускників Політехніки

  • 09.30–10.30. Реєстрація – I корпус, хол ІІ поверху.
  • 10.00–13.00. Алея проектів – I корпус, холи І та ІІ поверхів.
  • 10.30–10.45. Виступ Ректора Львівської політехніки – I корпус, актова зала. 
  • 10.45–12.15. Пленарна дискусія: «Глобальні тенденції сьогодення: шлях до успіху» – I корпус, актова зала.
  • 12.15–12.30. Спільне фото – площа перед головним корпусом.
  • 12.30–13.30. Презентації стартапів, проектів молодих науковців, науково-технічних розроблень та інших програм – I корпус, 114 ауд.
  • 12.30–15.30. Виставка, присвячена відомим випускникам – НТБ.
  • 12.30–14.00. Неформальне спілкування за кавою та обідом – площа перед І корпусом.
  • 13.00–14.00. Виступи творчих колективів – парк головного корпусу.
  • 13.00–16.00. Відвідання кафедр та екскурсія Львівською політехнікою – корпуси Політехніки.
  • 14.00–16.00. Панельна дискусія: «Україна і Світ. Стратегія Win-Win» – НТБ.
  • 16.00–20.30. Дружній фуршет – Клуб-кафе.

Сайт Форуму випускників Львівської політехніки

Форум випускників Форум випускників Форум випускників Форум випускників